У Вижницькій ТГ розпочався проєкт із впровадження електронної демократії

Громадською організацією «Центр розвитку громад «Ідея. Дія. Результат» у Вижницькій ТГ реалізовується проект «Інструменти Е-демократії в твоїх руках» в рамках проекту «Громадські ініціативи для розвитку територіальних громад», який впроваджується у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID).

 

Даний проект дасть можливість активізувати мешканців та допоможе вирішити спільні проблеми.

Завдання даного проекту проекту є:

  1. попул
  2. помога у розробці проектів е-петиції, е-зверненні та бюджету ініціатив (для жителів Вижницької ТГ)
  3. яризація е-інструментів у Вижницькій громаді.
  4. допомога у виявленні проблем у кожному населеному пункті громади,які можна вирішити за допомогою е-інструментів.
  5. донавчити жителів працювати з цими інструментами для вирішення спільних проблем.

Очікуваним результатом в короткостроковій та довгостроковій перспективі буде активізація жителів в сільській місцевості Вижницької ТГ. Різні за віком та статтю люди згуртуються навколо вирішення проблем своєї вулиці чи населеного пункту.

В результаті реалізації даного проекту жителі зможуть доносити своє бачення розвитку громади до чиновників не відвідуючи адмінприміщень та не чекаючи в чергах на прийом. Популяризація використання інструментів е-демократії додасть навичок жителям використовувати інші загальнодержавні цифрові технології. Таким чином покращиться доступ до різноманітних державних послуг (додаток ДІЯ).

Загалом це – пошук гарних ідей та ініціатив, а також активістів, які можуть об’єднатися для втілення спільної ідеї або вирішення спільних проблем.

Зміст цього матеріалу є одноособовою відповідальністю ГО «Центр розвитку громад «Ідея. Дія. Результат» і за жодних обставин не може вважатись таким, що відображає позицію USAID.