Хто? Якщо не ми

Дана ініціатива була реалізована з метою задіяння молоді, дітей, жителів середнього та старшого віку до згуртованої волонтерської роботи. Пробудити в людей співчуття до ближнього, любові до себе та до своєї країни, «розбудити сплячий патріотизм».

Що стало причиною ініціативи, як виникла ідея її реалізації.
В зв’язку з початком бойових дій на Cході України та мобілізацією великої кількості чоловіків з наших сіл виникло питання забезпечення їх бойовим обмундируванням(приходили звістки з зони АТО про те, що не всі бійці забезпечені всім необхідним)

За який час було реалізовано ініціативу
Ініціатива діє з вересня 2014 року по даний час

Детальний опис ініціативи – що конкретно було зроблено в рамках реалізації ініціативи (які заходи були реалізовані, як залучались місцеві жителі, молодь, спонсори…)
Робота по даній ініціативі розпочалася з перших днів початку антитерористичної операції на Сході України. Батьки та дружини мобілізованих до зони АТО чоловіків та синів звернулися по допомогу, забезпечити обмундируванням їх близьких. Відразу наша група відреагувала і виступила з ініціативою залучати до збору коштів всіх жителів нашої громади(сіл Черепин, Вільхівчик та Карашина).

З часом до нашої роботи почали залучатися всі: Черепинський навчально – виховний комплекс(як вчителі так і учні), працівники закладів культури, працівники медицини, торгівлі, малі та великі підприємці, прості мешканці села. Потім постала проблема у бійців з продуктами харчування, адже деяким військовим видавалися лише сухі пайки. Тільки пролунала звістка про потребу зносити харчі, знову ж відгукнулися і приєдналися всі жителі громади начолі з нашою ініціативною групою. В нашій групи є керівник волонтерського руху, касир та секретар.

Ми дуже добре співпрацюємо з органами місцевого самоврядування, головними волонтерами нашого району та сусідніх районів, нашими спонсорами СТОВ «Аграрник», ФОП «М.Б.Стрикаль» ФОП «С.М.Чередніченко». Дуже активною в нашій роботі проявляє себе молодь, допомагаючи в зборі та пакуванні готової продукції.

Перед великими святами (Новий рік, Великдень, Трійця ) ми всі разом випікали пироги з різними начинками та відправляли на передову бійцям, для того, щоб і вони відчули святковий настрій, підняли свій бойовий дух і розуміли, що їх не забувають, про них піклуються. Однією з важливих робіт у нас був збір речей для шпиталів – ми збирали, приводили до порядку, пакували, а потім передавали волонтерами з якими співпрацюємо бійцям у шпиталі.

Які результати Ваша ініціатива принесла громаді?
В першу чергу дана ініціатива згуртувала та об’єднала всіх жителів громади – від старого до малого. Люди стали більш лояльніше та привітніше ставитися до оточуючих і близьких людей.

Що на Вашу думку дала ініціатива тим, хто її втілював в життя?
Людям, хто втілював ініціативу в життя стало зрозуміло, що, діючи разом, можливо все. Підтвердилася думка, що горе зближує та єднає людей. Додало віри в себе та оточуючих.

Чи мала Ваша ініціатива своє продовження та які зміни вона принесла?
Ми почали розширювати своє коло роботи та охоплювати більше людей, які потребують допомоги, а самі з цим справитись не в змозі(інваліди, одинокі та немічні пенсіонери, неблагонадійні сім’ї). Найближчим часом плануємо пізнавальну та цікаву поїздку дітей з неблагонадійних сімей та дітей-інвалідів, які сидять «замкнуті» дома до Києва(можливо зміниться). Плануємо охопити дітей з сусідніх сіл.

Ваші поради тим, хто хоче втілювати ініціативи у своїх громадах
Потрібно не боятися щось змінювати в собі і навколо себе, наполегливо йти до мети. Обов’язково досягати запланованого і не зупинятися «на половині дороги».

Чи може Ваша організація (ініціативна група) виступити консультантом або експертом, якщо до вас звернеться інша організація за досвідом, який ви отримали при реалізації цієї ініціативи? Так.

****************************************************************************************************
Довідкова інформація про ініціативу:

Номінація, в якій бере участь ініціатива:
Краща ініціатива у сфері волонтерства

Назва організації (ініціативної групи), автора ініціативи:
Ініціативна група(Кузка Н.П., Горьова Н.М., Кравченко Н.О.) з членів ГО «Дружба» Черепинської територіальної громади. Автор ініціативи Кузка Наталія Петрівна

Контактні дані організації:
Кузка Наталія
Тел..098-24-44-648
Ел.пошта: [email protected]

Назва успішної ініціативи:
Хто? Якщо не ми