Краса і затишок через творчість

Під час капітального ремонту дороги міжнародного значення Устилуг-Луцьк на території селища Торчин були встановлені нові автобусні павільйони.

Керівництво ГО «Чарівне Янголятко», яка діє на ториторії селища, запропонували місцевим органам влади оздобити нові автобусні зупинки квітковим орнаментом. 

Місцева влада закупила акрилові фарби для оздоблювальних робіт, а члени громадської організації активно долучилися до хорошої ініціативи та розмалювали зупинку. Результат даної ініціативи наскільки сподобався місцевим жителям, органам місцевого самоврядування, що виникла пропозиція оздобити ще одну зупинку в Торчині.  Далі почали надходити пропозиції співпраці з іншими сусідніми громадами. Так, було розмальовано дві зупинки в Смолигівській ОТГ, одну зупинку в с.Холопичі, Локачинського району. Пізніше – зупинки в с.Буяни та с.Усичі. На даний момент проводяться підготовчі роботи щодо облаштування ще двох зупинок, які теж будуть оздоблені квітковими орнаментами членами ГО «Чарівне Янголятко».

До проведення даних робіт, крім членів ГО активно долучалися місцеві мешканці, була активно задіяна молодь. Найбільшу ініціативність проявляли діти, які із великим задоволенням розмальовували зупинки.

Результати, які ініціатива принесла громаді:
– Естетична привабливість селища
– Згуртованість місцевих жителів задля хорошої справи
– Впізнаваність громади (наші зупинки стали своєрідним брендом громади)
– Виховання любові до творчості у дітей та дорослих
– Бережливе ставлення до краси, створеної своїми руками (наші зупинки до цього часу знаходяться в належному естетичному стані – а це більше року . Ніхто не наважується спаплюжити красу, створену руками місцевих жителів).

Що на Вашу думку дала ініціатива тим, хто її втілював в життя? Кожен з учасників ініціативи відчув свою важливість у розвитку громади. Всі пишаються тим, що стали учасниками такої хорошої справи. Місцеві жителі стали дружнішими. Кожен з них, їхні близькі та рідні та, взагалі, жителі громади слідкують за порядком на зупинках.
Чи мала Ваша ініціатива своє продовження та які зміни вона принесла? Наша ініціатива і до цього часу має продовження: плануємо оздобити всі зупинки нашої  громади квітковими мотивами. Завдяки «квітучим зупинкам» наша громада  стала гарнішою, естетичний вигляд селищ покращився. Це, в свою чергу, додає позитивних емоцій усім, хто чекає автобус, а також тим, хто проїжджає трасою.
Ваші поради тим, хто хоче втілювати ініціативи у своїх громадах Втілюйте!!! Шукайте однодумців!!! Змінюйте світ навколо себе на краще!!!

Довідкова інформація про ініціативу:

 Назва організації (ініціативної групи), автора ініціативи Громадська організація «Чарівне Янголятко»
Контактні дані організації Ревуцька Алла Вікотрівна, 0502384178, [email protected]
Назва ініціативи Краса і затишок через творчість (облаштування автобусних зупинок)

Дана публікація розміщена в рамках всеукраїнського  конкурсу  «Краща громадська ініціатива України 2018», що впроваджується  Спілкою «Громадські ініціативи України».

Детальніше про конкурс за посиланням