ХТЗ – перетворення у одному з районів міста Харків

Грантери Спілки “Громадські ініціативи України” Харківська громадська організація «МИР» вже кілька місяців працює над перетвореннями у одному з районів міста Харків (ХТЗ).  Щотижня активісти молодіжних організацій зустрічаються в межах навчального проекту, та працюють над ідеєю створення нового іміджу району.

10 лютого відбулася чергова зустріч-тренінг щодо європейського підходу у питаннях молодіжної політики. У цей раз учасники розбирались, як європейська молодь впливає на зміни в громаді і які реформи молодіжної політики відбуваються в Україні. Тренінг мав багато практичних завдань, під час яких вирішувались актуальні питання, що турбують сучасну молодь району «ХТЗ». ️Найголовніше, що учасники тренінгу мали можливість поділитися особистим досвідом проектної діяльності і визначитись, чи впливає їх діяльність на зміни в суспільстві.

Проектом «Менеджери прогресивних змін» передбачено залучення молоді ХТЗ до великих перетворень в громаді. Аби заплановані заходи дійсно змінили імідж депресивного району, в якому поширюються деструктивні явища, -алко та наркозалежність серед молоді, необхідно проводити заходи, які формують установки на соціально-значущу діяльність.

Проект реалізується в рамках конкурсу малих грантів від Громадські Ініціативи Українив межах проекту «Підтримка місцевих НУО і громадянських ініціатив».