Польсько-Українська зустріч-сватка. Тренінг для вчителів

Фонд Освіта для Демократії (Варшава, Польща) та Лабораторія Громадянської Освіти
“Пошук” Товариства Лева
(Львів, Україна) запрошують вчителів середніх шкіл та гімназій взятиучасть у зустрічі освітян із Польщі та з України, що бажають налагодити міжнародну співпрацю шкілта обмін молоддю. До участі у зустрічі, так званій «Сватці польсько-українській», запрошуємопредставників шкіл, які раніше не брали участь у подібній зустрічі і чий навчальний заклад не маєпартнерської школи у Польщі.

Зустріч-сватка відбудеться 6-8 липня 2023 р. в Польщі, в м. Люблін.

Зустріч орієнтована на осіб, які зацікавлені у налагодженні співпраці безпосередньо зі школами та вчителями з Польщі. На зустрічі буде можливість покращити свої компетенції співпраці в міжкультурному середовищі та встановити безпосередні контакти з представниками польських шкіл, які шукають партнерів з України.
Програма семінару буде включати: обмін досвідом – виклики шкіл під час війни (польські
школи стикаються з викликом прийому учнів з України, українські школи – внутрішньо переміщених учнів); функціонування українських шкіл в умовах війни; становище українських вчителів, які проживають у Польщі; спільний пошук можливих і потрібних у сучасних умовах форм співпраці; приклади міжшкільної польсько-української співпраці; відомості про джерела фінансування міжнародних проєктів.
Учасники тренінгу самостійно залагоджують питання, пов’язані з документами, необхідними
для виїзду за кордон; самостійно добираються до місця проведення тренінгу. Фонд компенсує витрати учасників на проїзд, а також забезпечує проживання та харчування протягом тренінгу. До участі в тренінгу запрошуємо по одному представнику від школи. Кількість місць обмежена. Зацікавлені вучасті вчителі повинні заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/D8y4r6UxSytYRYun7
Термін надсилання анкет закінчується 9 червня 2023 року.
Про результати відбору буде повідомлено не пізніше 15 червня 2023 року. Запитання щодо
зустрічі-сватка можна надсилати на електронну адресу [email protected].

Тренінг організовано в рамках Програми RITA – «Переміни врегіоні”, що фінансуються Польсько-Американським Фондом Свободи та реалізується Фондом Освіта для Демократії.

Тренінг організовано в рамках Програми RITA – «Переміни врегіоні”, що фінансуються Польсько-Американським Фондом Свободи та реалізується Фондом Освіта для Демократії.