Конкурс частково-поворотних грантів для підтримки соціальних підприємств

Український соціальний венчурний фонд оголошує перший конкурс частково-поворотних грантів для підтримки соціальних підприємств.

Мета конкурсу — надати фінансову підтримку соціальним підприємцям-початківцям України.

До участі в конкурсі запрошуються соціальні підприємці, які зареєстрували свою організацію відносно недавно (до 2-х років) та потребують фінансових ресурсів для розвитку.

За результатами конкурсу планується підтримати чотири або п’ять соціальних підприємств. Підтримку буде надано для реалізації соціальної цілі підприємств в процесі бізнес-діяльності. Очікується, що проекти сприятимуть працевлаштуванню або підтримці осіб із вразливих груп населення (ВПО, ветерани, люди з інвалідністю, тощо) або включатимуть діяльність, спрямовану на вирішення соціальних проблем. Особлива увага буде приділятися соціальним підприємствам, які працюють над вирішенням проблем та викликів молодих поколінь (дітей та підлітків), покращенням їх освітнього та професійного розвитку.

Бюджет кожної заявки повинен складати від 2500 до 3500 євро (в гривневому еквіваленті). За умовами конкурсу 10% від отриманої суми грантоотримувач повинен у вигляді благодійного внеску повернути через рік на рахунок Українського соціального венчурного фонду для його розвитку та адміністративної діяльності.

Перевага надаватиметься тим проєктам, які зможуть надати підтримку більшій кількості зацікавлених осіб, зокрема дітям, підліткам та молодим людям, а також продемонструють інноваційність у вирішенні соціальних та економічних проблем.

Дедлайн подачі заявки – 7 лютого 2020 року.

Більше інформації за посиланням.

Питання щодо цього оголошення до 6.02.2020 можуть бути надіслані у письмовому вигляді на електронну пошту організації [email protected]