#КоженГолосВпливає – як скористатися тимчасовою зміною місця голосування

31 березня в Україні відбудуться чергові вибори Президента. 
Багато хто не збирається йти голосувати, тому що проживають не за місцем реєстрації (не за “пропискою”).  А дарма!
Якщо у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, виїздом закордом, або тимчасовою окупацією частини Донецької, Луганської областей та Криму, або з будь-яких інших причин виборець перебуватиме не за зареєстрованим місцем проживання, він/вона можуть скористатися тимчасовою зміною місця голосування.
За даними опитування U-Report, 52% серед  20 тисяч опитаних молодих людей проживають не за місцем реєстрації.83% серед опитаних не знають точно, як проголосувати на найближчих виборах Президента України, якщо на день голосування вони перебуватимуть поза місцем реєстрації.
З огляду на те, що ми в ГО “Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” переконані, що #КоженГолосВпливає, ми розпочали інформаційну кампанію для підвищення рівня участі громадян у виборах. Зокрема, кампанія спрямована на внутрішньо переміщених осіб, які  тривалий час були виключені з виборчих процесів, і не могли повноцінно реалізувати своє право голосу.

Ми розробили листівки та плакати, готується до широкого прокату відео соціальна реклама.

Разом з партнерами-правозахисними організаціями ми запустили флеш-моб в фейсбуці, до якого просимо приєднуватися, особливо тих, хто проживає не за місцем реєстрації. Суть полягає в тому, щоб піти в Реєстр виборців, подати заяву про зміну місця голосування та написати позитивний пост з фотографіями біля відділу ведення Реєстру виборців чи з посвідченням про тимчасову зміну місця голосування та додати хештег #КоженГолосВпливає.

Також треба тегнути ще 7 друзів, яким ви рекомендуєте не чекати до 25 березня, а вже зараз йти в відділ ведення реєстру виборців для написання заяви про тимчасову зміну місця голосування.

Ось  посилання на фейсбук сторінку www.facebook.com/grupa.vplyvu де  кожного дня публікуються  адреси відділів ведення реєстру виборців в кожній області

А ось  інфографіки і покрокові інструкції:

– як перевірити себе в Реєстрі виборців https://www.vplyv.org.ua/archives/2485

– як змінити місце голосування, якщо в день виборів будеш не за “пропискою” https://www.vplyv.org.ua/archives/2346