Шлях ініціативи – програма підтримки в Україні 2019

Чеська громадська організація «NESEHNUTÍ» (http://nesehnuti.cz/) в рамках програми Шлях ініціативи (http://initiativeway.org/) запрошує Вас взяти участь в конкурсі на підтримку громадських ініціатив України та пропонує свою допомогу в організації Вашої громадянської кампанії.

Учасниками програми можуть стати:
Неурядові некомерційні організації, незалежні засоби масової інформації та неформальні об’єднання, місцеві асоціації та спілки, які територіально знаходяться в Херсонській, Миколаївській  та Кіровоградській областях. Допомога не надається політичним партіям і їх формальним і неформальним філіям.

Основні напрямки, які підтримує програма:
• Захист навколишнього середовища, клімату, природи або прав тварин;
• Участь громадськості в прийнятті рішень, вільний доступ до інформації;
• Рівноправність чоловіків і жінок;
• Незалежна преса;
• Захист прав людини (включаючи громадянські та соціальні права, права меншин та малозабезпечених верств населення).

Яка підтримка надається?
Вибрані групи та ініціативи візьмуть участь в тренінгах під керівництвом професійних тренерів з Чеської Республіки, за допомогою яких, учасники зможуть розвинути свої ідеї в конкретні плани громадських кампаній, а потім реалізувати їх з травня 2019 р по червень 2020 р.  Ми відшкодуємо всі витрати, пов’язані за участю в тренінгах (проїзд, харчування та, при необхідності, проживання). Додатково ініціативи отримають фінансову підтримку на реалізацію кампанії в розмірі до 40 000 гривень, а також регулярні консультації від іноземних експертів по е-майл і Скайп, консультації експертів у Вашому місті, іншу оперативну підтримку ініціатив.

Які ідеї, кампанії та ініціативи ми шукаємо?
Тільки ті, на основі яких можна побудувати громадську кампанію, найбільш важливою частиною якої є мобілізація певної частини населення з метою досягти конкретних змін і результатів. Наше розуміння «громадянської кампанії” ми є виклали тут: https://bit.ly/2SR2bGm. Настійно рекомендуємо прочитати цю статтю перед тим, як Ви почнете заповнювати анкету.

Які заявки нам не підходять?
Проекти соціальної роботи, одноразові заходи, різні просвітницькі та загальноосвітні кампанії, лекції або видавництво інформаційних матеріалів, які не ставлять собі за мету конкретні системні зміни.

Основні дати
6 лютого 2019 року – останній строк прийому анкет-заявок (пропозиції, що надійшли після цього рядок, ми не будемо розглядати).

13 лютого 2019 року – всі кандидати отримають інформацію про підсумки конкурсу та з обраними кандидатами домовимося на дату зустрічі

19-27 лютого 2019 – зустрічі з обраними кандидатами (зустріч не є гарантією, що вас остаточно вибрали і включили в програму підтримки).

березень / квітень 2019 – тренінг, де ви будете складати докладні плани громадських кампаній за допомогою експерта з планування громадських кампаній. Явка на тренінгу – обов’язкова (3-4 учасники від кожної з обраних ініціатив).

травень 2019 – червень 2020 року – фактична реалізація громадських  кампаній.

жовтень 2019 – семінар, на якому ми разом оцінимо ваші проміжні результати реалізації кампаній. На основі Ваших результатів в ході реалізації кампанії ми разом зробимо актуалізацію плану кампанії.

квітень 2020 року – моніторингові зустрічі, оцінка реалізації кампанії.

Будь ласка, надсилайте Ваші заявки (бланк знаходиться за посиланням ) до 6 лютого 2019 року:
[email protected]

За більш детальною інформацією звертайтесь:
[email protected]

Проект організований за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської республіки в рамках програми “трансформаційних співпраці”.

 

Анкета та інші деталі