“Громадські ініціативи України” допомагатимуть ОТГ Кіровоградщини посилювати голос локальних громад

Сьогодні, 13 квітня, у Кропивницькому відбулася перша робоча зустріч із представниками об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини, у яких Громадська спілка “Громадські ініціативи України” протягом наступного року впроваджуватиме проект «Голос громади в місцевому самоврядуванні».

Проект реалізовується у рамках співпраці “Громадських ініціатив України” з програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що впроваджується організацією Global Communities за підтримки USAID (Агентства США з міжнародного розвитку).

Робоча зустріч відбулася за участю представників трьох об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини, а саме Бобринецької, Маловисківської та Новоукраїнської ОТГ. Участь у зустрічі взяли Вікторія Зубкова – регіональний координатор програми DOBRE, а також Інга Дудник та Євген Гурницький – представники громадської організації «Територія успіху», яка в минулому році втілювала попередній етап цього проекту.

У рамках робочої зустрічі обговорювалися питання посилення громадської активності жителів ОТГ та роль молоді в розвитку ОТГ, розглядалися приклади успішних практик активізації громадських ініціатив. ГО «Територія успіху» поділилася досвідом втілених у цих ОТГ заходів, спрямованих на активізацію місцевих громад.

Команда Громадської спілки “Громадські ініціативи України” у особі Олександри Целіщевої та Павла Пущенка презентувала комплексний план заходів, які покликані протягом наступних 12 місяців на системному рівні сприяти ефективному залученню громадян, зокрема й молоді, в усі процеси, що відбуваються у вищезазначених ОТГ через навчання місцевих активних спільнот та посилення співпраці між громадянами та місцевою владою.

У підсумку спільно з представниками ОТГ було здійснено планування конкретних заходів у громадах, які оптимально вирішуватимуть поставлені проектні задачі та максимально враховуватимуть специфіку та індивідуальні запити кожної об’єднаної територіальної громади.